top of page

Finns i ljud RESIDEND DJ INTERVJU | AlbertXL Argentina


 
Finns i ljud RESIDEND DJ INTERVJU | AlbertXL Argentina Premiers varje fredag:16:00 PST | 20:00 GMT-3 Desbloqueo de MixCloud: MONDAYS Tranceplayer Digital FM & First-Person Media Player
 

Berätta om ett projekt du arbetat med som du är särskilt stolt över. Jag hade turen att spela på några klubbar och evenemang i mitt land för flera år sedan, men en av de största stoltheterna var meddelandena jag fick när jag deltog som invånare i en radiostation i Sydafrika (MuthaFM), jag var inte känd där och jag kände vem som värdesatte det jag levererade högt. Det är sant att det var olika tider, att det inte fanns några sociala nätverk eller kommunikationskanaler, men värmen som fick var verkligen otrolig, där träffade jag en fantastisk vän: Jade.. Idag är jag stolt över det stöd jag får från Exist in Sound, det är otroligt.

Vilken är den största missuppfattningen om att vara DJ? Det mest felaktiga konceptet är att tro att man själv redan har lärt sig allt.


Hur skulle du beskriva din stil? Jag har en harmonisk stil som jag gillar att skapa olika atmosfärer med. Jag kan starta en session på 113bpm och avsluta vid 128!!


Vilken typ av musik brukar du spela? För närvarande Progressive House, Organic House och Deep House, men åren har tillåtit mig att gå igenom flera stilar, de tre som jag nämnde är de som jag spelade för flera år sedan och som jag känner mig mest identifierad med.


Analogt eller digitalt och varför? Jag hade turen att börja med analogt och sedan kom allt nytt med digitalt. Även om det finns märkbara skillnader så har jag anpassat mig genom åren och idag drar jag nytta av tekniken.


Vad gillar du mest med att vara DJ? Det jag gillar mest är att dela och generera olika förnimmelser eller känslor genom musik. Jag tror att för de av oss som älskar denna konst är det både ett privilegium och ett nöje att uppnå detta i

Vad var din karriärväg? Hur länge har du dj:at? Jag började min väg i ung ålder, jag var 14 år (1984) i sociala evenemang. 1987 fick jag den första möjligheten i en klubb, de hade bjudit in mig att se och de föreslog att jag skulle spela i några minuter. Från det ögonblicket började denna kärlek. Jag var aktiv i flera år men av arbete, studier och familjeskäl var jag tvungen att lämna en tid. Men den kärleken var och är alltid närvarande. För flera år sedan fick jag möjligheten att påbörja återkomsten och idag är jag fullt aktiv.


Vad är din typiska arbetsprocess? Till vardags är jag intresserad av att lyssna på olika etiketters releaser samt att leta efter oberoende artister som delar med sig av sitt material. För att organisera en ny mix väljer jag i allmänhet ett spår som jag tycker är bra för en öppning, det spåret är alltid nära relaterat till mitt känslomässiga tillstånd (det spåret måste uppfylla vissa villkor, i princip att det genererar en känsla av njutning i mig ), Från det ögonblicket börjar jag flyga med melodierna och harmonierna.


Berätta om din studiouppsättning. Jag arbetar för närvarande med Tracktor Pro och en Numark-kontroller, Mixtrack pro3, tillsammans med en bärbar dator från DELL. Jag övervakar med en Technics-förstärkare och med Technics-boxar, utrustning överbliven från den analoga eran.


Kan du dela med dig av ett DJ-tips? Mitt råd skulle vara att aldrig ge upp din egen stil, det är det som alltid kommer att göra skillnaden och det du kommer att bli erkänd för. Och något mycket viktigt också, håll alltid fötterna på jorden.


Vilka andra musiker eller musikproffs inspirerar dig? Idag är antalet producenter väldigt stort, jag ska bara nämna några men jag gillar mångas arbete: Dimitry Molosh, Hernán Cattaneo, Analog Jungs, Sebastien Leger, Alex O'Rion, Fernando Ferreyra, Ben Böhmer och så många fler ! Och ja, nu inspirerar även min vän Juan Alamos mig, som har en stor framtid.

 
 

1 visning

Senaste inlägg

Visa alla

1 commentaire


Exist in Sound
Exist in Sound
28 sept. 2022
J'aime
bottom of page