top of page

Finns i ljud RESIDENT DJ INTERVJUER | Mayren, Storbritannien


 
Finns i ljud RESIDENT DJ INTERVJUER | Mayren, Storbritannien Nya mixar tisdagar | MixCloud RECASTAR torsdagar Tranceplayer Digital FM & First-Person Media Player
 

Berätta om ett projekt du arbetat med som du är särskilt stolt över?

Jag är särskilt stolt över BiXX Artist Tribute-setet jag producerade eftersom det fick erkännande och beröm från BiXX själv , vilket var enormt upplyftande för mig.

Jag är också stolt över att stödja Exist in Sound och Tranceplayer med mina veckomixar.


Vad är den största missuppfattningen om DJ-ing?

Att det är för sent för äldre att ge sig ut på stigen!


Hur skulle du beskriva din stil?

Fullt ut!


Vilken typ av musik brukar du dj:a?

Hög energi upplyftande trance.


Analogt eller digitalt och varför?

Digital hela vägen. Hot cues, beat-hopp, nyckellås och alla moderna funktioner för kreativ mixning.

Portabilitet av musikbibliotek. Du behöver inte oroa dig för att din skiva hoppar över eller blir repad. Mycket mer tillgänglig för nybörjare. Kosta!! Vinyl kostar en förmögenhet!


Vad gillar du mest med DJ?

Musiken och hur det får mig att känna när jag spelar. Eskapismen när jag snurrar ett set och framför allt den positiva feedback och kommentarer jag får från lyssnare till mina mixar. Att veta att folk får glädje av att lyssna på mina uppsättningar är enormt givande.


Vad var din karriärväg? Hur länge har du dj:at?

Köpte en instegskontroll i december 2020 - I mars ville jag ha 4 kanaler och klubbstandardlayout så bytte till Pioneer och har aldrig sett tillbaka. Närmar sig 2 år bakom kortleken!


Vad är din typiska arbetsprocess?

Lyssna på musik så mycket jag kan. Mitt bibliotek är enormt så det är oerhört viktigt att tagga låtar. För en typiskt 90 minuters set kommer jag att välja runt 80 spår med 10 eller så som jag 100% vill ha med i mixen. Resten kommer jag att använda som filler för att se till att setet flyter fint.


Berätta för oss om din studiouppsättning.

Digital inställning:

Pioneer DDJ-1000 Controller

Pioneer HDJ-X10 hörlurar

Pioneer DM 40-högtalare (även om jag inte använder dem!)

XMG Pro Audio Laptop (i7-10870H CPU, 32GB RAM, Geforce RTX 3060 GPU - 4TB SSD)


Kan du dela med dig av ett DJ-tips?

Öva och öva och var inte rädd för att göra misstag. Vilka andra musiker eller musikproffs inspirerar dig?

Det finns för många att lista eftersom jag har varit en älskare av den här genren i över 25 år. Det finns så många duktiga producenter där ute.

Om jag måste nämna några så är jag enormt inspirerad av Guiseppe Ottiviani och hans underbarn Hypaton. Jag är också förtjust i äkta tranceveteranproducenter och DJ:s som Armin, Solarstone, Stoneface & Terminal och Aly & Fila. Jag är också inspirerad av Crostasis för deras hårdare kant, Ralphie B, Richard Durand, Steve Dekay, Mecurial Virus, Incecent Noise, Paipy och såklart BiXX är artister jag alltid blir exalterad över när de släpper nya låtar.

 
 

Spellista och MixCloud -inbäddning kommer att läggas till här efter Premier. Upplyftande och melodiskt presenterad för dig från England, Storbritannien. Vi ses då! Kolla in vår discord existinsound#4553.


 

1 visning

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


Exist in Sound
Exist in Sound
Sep 28, 2022

www.mixcloud.com/dmayren

Like
bottom of page