top of page

Intervjuserie | Amanda Darling | Producent, vokalist & DJ


 

Berätta om ett projekt du arbetat med som du är särskilt stolt över?

Hej, tack för intervjun och för pågående stöd från Exist In Sound. Det är ett nöje att vara här. Jag är stolt över många av mina låtar, de är som mina barn. Som sagt, min senaste release Eternity 2023 hade en speciell remix som jag gillade särskilt, och det var r00tcracker Rework. Det var en explosion att koda om all sång för att ge dem extra piss, och samproducera genom att spela pianodefekten och redigera trumfyllningarna, till och med lägga till filtrerade sektioner och sångklipp. Jag känner att slutresultatet är ganska andligt upplyftande!


Vilken är den största missuppfattningen om DJ?

Jag hör män klaga på att det är lättare för kvinnor att göra det i DJ-världen. Jag håller inte med om det påståendet. Min egen resa har varit spännande men otroligt svår. Jag tycker inte heller att män och kvinnor ska tävla med varandra, utan snarare bör vi berömma och uppmuntra varandra. Tyvärr ser jag att trancevärlden fortfarande domineras av 99% män och inte mycket stöd från män högre upp mot nya kvinnor. Jag tror att Trance kapslar in feminint andligt, och därför är det tråkigt för mig att 99% av låtarna som får radiospelning från topp-DJ:s också komponeras av män.


Hur skulle du beskriva din stil?

Jag är inspirerad av 80-talets synthvåg, klassisk musik, musikteater och andlig musik som gregoriansk sång, renässanskörmusik, och naturligtvis älskar jag några poplåtar från alla epoker. Min personliga stil är definitivt Trance. Jag har lutat mer åt vokal trancepop på sistone för mig själv, och vill tilltala en större publik och få ut mitt budskap. Jag älskar också basmusik, jag var ett stort fan av Complextro och Dubstep, och faktiskt brukade jag snurra de genrerna mer än Trance när jag började. Den senaste tiden har jag hittat ett tycke för några kompositioner på den progressiva House-arenan nu för tiden som jag gillar att snurra, vanligtvis sådana som har en världsmusikkänsla. Sedan jag flyttade till Grekland har jag också integrerat mer Techno. Slutligen är jag ett stort fan av synthwave och jag kan inte få nog av det!


Vilken typ av musik brukar du dj:a?

Trance, Techno, Progressive House, Synthwave, Electro, 80-talsflashbacks och till och med en antydan till dubstep. Eftersom mitt radioprogram AXION har ett tema för tidsresor, utforskar vi en myriad av epoker, allt från klassisk musik och jazz.


Analogt eller digitalt och varför?

Jag älskar Analog, den har ett varmare ljud och är mycket lättare att lyssna på enligt mig. Jag har en vinylsamling i gigantisk storlek. Jag är faktiskt lite besatt av vinyl. Jag skulle älska att äga min egen analoga inspelningsutrustning, men eftersom jag har rest runt i världen de senaste åren har det digitala visat sig mer bekvämt och praktiskt. Jag skulle älska att någon gång ha en synthsamling i paritet med BT:s.


Vad gillar du mest med DJ?

Jag älskar adrenalinet, spänningen på scenen, men mest av allt älskar jag att beröra liv och lyfta andras humör.


Hur länge har du dj:at?

26 år.


Vad är din typiska arbetsprocess?

Att spela in musik är en eterisk och känslomässig aktivitet för mig. Jag behöver vara ensam, och på en plats med bra energi, gärna omgiven av naturen. Jag spelade in det mesta av mitt kommande album i en trädkoja, faktiskt. Några av mina låtar har börjat med sång. Andra, med en melodi. Andra gånger bygger jag banor från grunden och börjar med trummor. Det beror verkligen på mitt humör.


Berätta för oss om din studiouppsättning.

För närvarande är jag bara ben, bara en inspelningsmikrofon, hopfällbart tangentbord för vägen, liten ljudbox och bärbar dator, hörlurar. Jag är på väg över till mitt nya liv i Europa. Jag skulle vilja göra Kreta till min permanenta hemmabas och bygga en hemmastudio.


Kan du dela med dig av ett DJ-tips?

Spela din bästa låt först. Börja med en smäll.


Vilka andra musiker eller musikproffs inspirerar dig?

Jag älskar dynamiska, kreativa och djärva artister som David Bowie och Lady Gaga, och de största sångerskorna som Mariah Carey och Whitney Houston.

Jag är också förvånad över artister som Danny Elfman, som utmärkte sig både som 80-talsrockstjärna och som filmkompositör. Jag skulle älska att följa i hans fotspår en dag.

 

Team Lead: Amanda Darling

 

3 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page