top of page

KONSTNÄR INTERVJU: UK musikproducent K.1.2Berätta om ett projekt du arbetat med som du är särskilt stolt över?

Jag har egentligen inte varit med om något spännande för tillfället. Övervaka den här ytan....

 

Vad är den största missuppfattningen om att producera?

Jag tror att man måste kunna spela ett instrument. Jag har inte spelat ett instrument sedan jag gick i skolan i min barndom. Jag spelade trumpet när jag var yngre ett tag men tappade snart intresset när jag växte upp. Att lära sig att producera trance och techno kräver förmågan att förstå tonart och skala så en liten mängd musikteori behövs, men det finns tillräckligt med information och lärandelitteratur där ute för att hjälpa till när du går. Jag skulle säga att jag har ett grundläggande grepp om musikteori och det är något jag fortsätter att lära mig varje dag jag sätter mig ner för att arbeta med något nytt. Musik är något jag alltid har älskat och att veta vad som låter bra att höra är hur jag brukar arbeta.

   

Hur skulle du beskriva din stil?

Jag har inte riktigt utvecklat en stil, jag gillar att vara experimentell, testa nya saker för att se om de fungerar. Jag älskar de klassiska TB303 baslinjerna, så jag skulle säga att det har ett visst inflytande på låtarna jag producerar. Jag försöker berätta en historia med musik och jag är sugen på Big Built-up Drops. Jag vill att folk ska känna spänningen av Byggnaderna, du vet den där känslan där hårstråna på nacken och armarna reser sig, sedan när det faller kan du inte låta bli att dansa, nicka med huvudet eller bara dra en tillfredsställande ansikte.

 

Vilken typ av musik brukar du producera?

Jag tenderar att fluktuera kring Hypnotic och Raw Tech Trance, jag älskar element av trance, och jag älskar också technos drivande beat, så sammansmältningen av dessa tillsammans är bara magisk. Jag kämpar verkligen med repetitivitet, det är därför jag älskar flödet av trance, man kan berätta en historia och sedan bygga upp den till en spännande energisk Drop.

 

Analogt eller digitalt och varför?

Jag älskar ljudet av analogt, jag saknar DJ att spela på vinyl, men världen går vidare. Jag använder inte hårdvara när jag producerar, allt jag gör är digitalt men det är lätt nog att lägga till analog värme och fx till digitala produktioner.

 

Vad gillar du mest med att producera?

Frihet, jag gillar lugnet och lugnet det ger mig. Min resa in i produktionen har varit en form av självterapi. Jag fick diagnosen en neurologisk sjukdom som jag kanske aldrig kommer att återhämta mig från. Denna störning påverkar mig på många sätt, från extrem trötthet till minnesförlust, balans och gångproblem till fullständig förvirring. Detta vände upp och ner på min värld, jag var tvungen att gå i pension från en mer än 20 år lång karriär som jag älskade eftersom jag nästan blev hemmabunden. De första åren var en väldigt mörk tid för mig. Jag bestämde mig för att jag behövde något för att fokusera mitt sinne bort från de strider jag hade. Så jag köpte en DDJ400 DJ-kontroller och började mixa igen. Detta gav mig fokus och lyfte mig ur depression. Efter ett tag bestämde jag mig för att fokusera på produktionen igen. Jag ville kunna skapa något som skulle vara mitt eget och något som kanske andra skulle kunna njuta av. Så jag fick en 90-dagars gratis Ableton live-provversion och köpte en djupgående kurs. Jag blev förvånad när jag upptäckte att den nya informationen jag lärde mig var vettig och faktiskt fastnade. Ett stort problem med mitt tillstånd är korttidsminnesförlust och att ta in ny information men av någon anledning fastnade Ableton. Jag gick sedan igenom några produktionskurser och började bygga spår. Det har vuxit till att bli en del av något jag älskar, om jag inte sätter mig vid DAW och jobbar känner jag mig väldigt trött, lider av huvudvärk, så varje dag jobbar jag med att få igång min hjärna och hålla mig fokuserad.

 

Hur länge har du gjort musik?

Jag började producera musik i augusti 2023, när jag började satte jag upp några mål för mig själv, det första stora målet var helt enkelt att låta en av mina låtar spelas live för folk som en del av ett set. Eftersom jag inte kan göra detta själv började jag knyta kontakter i branschen på trådar. Prata med andra producenter och DJ:s varje dag om allt och vad som helst, så småningom såg en kontakt jag fick en kort demovideo av ett av mina låtar och bad att få höra det hela. Han gillade det verkligen och bad att få släppa det i ett set som han skulle komma upp vilket han gjorde, och banan gick väldigt bra. han skickade en video till mig där den släpptes och jag blev så glad över att se folk dansa, händerna i luften och verkligen känna stämningen. Det var en så fantastisk känsla att det gav mig drivkraften att nå mitt nästa mål. Detta var för att få en låt signerad av ett erfaret bolag. Vilket Exist in trance nu har gjort för mig, återigen en enorm milstolpe i min resa. Mina nästa mål kommer att ta lite arbete, jag skulle vilja ha en Beatport Top 100, Top 50, Top 25 och sedan en Top 10. Jag tycker att det här är rimliga mål, om jag någonsin skaffat ett Beatport No1-id vara över månen. Efter det blir mitt mål att faktiskt försöka komma ut för att spela ett liveset, men det tror jag är minst ett år bort då jag har mycket att göra för att kunna bli tillräckligt i form för att kunna spela live.

 

Vad är din typiska arbetsprocess?

Jag har verkligen inte en fullständig process som jag håller mig till, jag gillar bara att sitta ner vid DAW och leka med saker tills jag skapar något som ger mig inspiration, när jag väl har det börjar jag bara bygga banan runt det. . Det är därför jag älskar att skapa musik, jag kan bara låta tankarna vandra åt alla håll. Jag har dock en regel att när jag väl startar ett projekt efter inspirationsfasen kommer jag alltid att försöka avsluta det, även om det inte är så bra kommer jag att ha ett spår utarbetat. det kan sitta ett tag, men jag går ofta tillbaka till dessa spår och lyssnar och ser vad jag kan göra för att göra det bättre eller redo att släppas.

 

Berätta för oss om din studiouppsättning.

Jag har inte en studio som sagt, jag har min dator med dubbla 27-tums böjda skärmar och SteelSeries Arena7-högtalare och subbox, en Presonus Audiobox och hörlurar och sedan min DAW. Jag har en rad instrument och plugins. Jag använder Ableton Live för närvarande version 11.3; Jag har inte hunnit med att uppdatera till v12 eftersom det fungerar bra för tillfället och om det inte är trasigt, fixa inte det av mentalitet. Jag tenderar att favorisera Spire / Serum och Arturia Pigments när jag går till synthar såväl som Arturia ACID V för det fantastiska 303-ljudet.

 

Kan du dela med dig av ett produktionstips?

Avsluta så mycket du kan och lär dig arrangemang, så många nya producenter fastnar på att bryta sig ur en 16 bars loop och det är en mardröm jag ser att så många människor gillar det här kommentera hur man ska bryta den cykeln. Jag brukade DJ:a mycket i mitt tidiga 20-tal och lärde mig om dessa färdigheter för några år sedan. Det gav mig så mycket information när det gäller arrangemangsfaser som hjälper enormt i min produktionsresa. Att kunna tänka på hela spåret från intro till outro och alla relevanta faser däremellan gör att du kan bryta den cykeln. Om du inte har den erfarenheten studera referensspår i den genre du skapar, bryt ner spåren och ta inte av när saker förändras. Jag använder ungefär en basformel på 32 takter per fas och beroende på genren 8 eller 16 takter per addition/subtraktion av ett instrument eller sång.

 

Vilka andra musiker eller musikproffs inspirerar dig? 

Jag har följt Armin Van Buurens och Ferry Corstens karriärer sedan mitten av 90-talet i början av 2000-talet från när de började som DJ. Jag tror att de verkligen är pionjärer inom trancemusikscenen genom sitt engagemang och utveckling av genren.

 

En annan artist som verkligen inspirerar mig är Gareth Emery, jag började titta på många av hans liveuppsättningar från Ultra music Festival / Tomorrowland och Laserface. Jag gillade hans musikstil, var inte rädd för att blanda ihop det med tanke på hans genre och släpper ofta en rad av hans nya musik, några ordentliga klassiker från tidigt 2000-tal samt höjer tempot till 150bpm + ibland. Jag läste en artikel om honom innan jag bestämde mig för att försöka börja lära mig producera och det stod att han under hela sin tidiga karriär blev tillsagd att ge upp ibland och han fortsatte att lära sig och förbättra sig själv oavsett vad. Hans release och 2012 års ASOT-låt Concrete Angel används och remixas fortfarande idag. Han visar att genom engagemang, hårt arbete och en aldrig slutad attityd kan du få det du vill och till den nivå du förtjänat.


ARTISTS BIO:

Född och uppvuxen i England Storbritannien, Kieran aka K. 1. 2 (K. One. Two) upptäckte en kärlek och passion för elektronisk musik i sina tidiga tonåringar. Tillbringa många helger med att dansa hela nätterna på Raves som HelterSkelter på 90-talet och sedan klubbar som Passion & Gatecrasher på 00-talet. Med en kärlek till Trance och Techno började han DJ i sena tonåren och hade en passion för det tills karriär, relationer och så småningom att ha en familj kom i vägen.


För 5 år sedan fick Kieran diagnosen en neurologisk störning som påverkar muskelsvaghet, balans, tal och minne. Han tvingades avgå från sin karriär inom försäljningsledning. Hembunden och deprimerad bestämde han sig för att damma av däcken och börja mixa igen. Spola fram några år och hans resa in i produktionen börjar. Genom att använda musikproduktion som terapi för att hålla sitt sinne aktivt upptäckte han en ny känsla av syfte. Han producerar nu musik med ett syfte och det är att helt enkelt få musik som folk kan dansa till, eller bara luta sig tillbaka, lyssna och glömma sina egna kamper i livet för en stund.


"Aspirerande Techno & Tech Trance-producent och DJ. Försöker göra ljud för att hjälpa människor att fly från det normala och bara njuta av livet. Vi får alla några tuffa kort men musik hjälper till att bryta loss från livets kamp." - K.1.2


Ute nu: K.1.2:s första release "Smile Through Your Tears" på Spotify! 


SOCIALS:

INSTAGRAM EXIST IN SOUND TEAM WELCOMES K.1.2 TO THE LABEL!

DEBUT RELEASE DROPS SOON!


 

Tranceplayer®

First Person Media Player (FPMP) ASCAP Licensed

Digital Concert Space (DCS)

Includes Audio live stream capability.

Powered by the Exist API & Unreal Engine

Developed by Leka Studios, Sweden Tranceplayer® Lite Available here ESRB Rated E for Everyone

DIRECT DOWNLOAD Windows Version. Click Below for Zipped file. 
Minimum System Requirements:

OS: Windows 10/11 64-bit

CPU: Quad-core Intel / AMD @ 2.5+ GHz

RAM: 8 GB, Recommended 64 GB

GPU: NVIDIA GeForce 470 GTX / AMD Radeon 6870 HD series

Video Card/DirectX Version: DX11 or DX 12 compatible

Size: 1GB


Recommended System Requirements:

OS: Windows 10/11 64-bit

CPU: Six-Core Xeon E5-2643 @ 3.4GHz

RAM: 64 GB RAM / 256 GB SSD (OS Drive)

GPU: NVIDIA GeForce GTX 970

Size: 1GB 

NVIDIA, the NVIDIA logo, 3D Play, 3D Vision, 3D Vision Pro, 4-Plus-1, APEX, CUDA, Dabbler, DirectStylus, DirectTouch, FX Composer, GameStream, Geared For Gaming, GeForce, GeForce Experience, GeForce GTX, GPUDirect, G-SYNC, GRID LINK, GRID vGPU, GRID VGX, IceClear, ICERA, Iray, Jetson, Kepler, Made To Game, Maximus, mental ray, NSIST on NVIDIA, nTersect, NVIDIA AutoWorks, NVIDIA BATTERY BOOST, NVIDIA Business Platform, NVIDIA GameWorks, NVIDIA GPU BOOST, NVIDIA GRID, NVIDIA GRID vGPU, NVIDIA G-SYNC, NVIDIA IndeX, NVIDIA Maximus, NVIDIA Maxwell, NVIDIA nForce, NVIDIA PartnerForce, NVIDIA PureAudio, NVIDIA Scene Graph, NVIDIA SHIELD, NVIDIA SLI Ready, NVIDIA Slide Cover, NVIDIA TXAA, nView, NVLINK, NVS, Optimus, OptiX, Pascal, PGI, PGI Visual Fortran, PhysX, Quadro, Quadro Experience, RealityServer, SceniX, Shadowplay, SHIELD, SLI, SLI-Ready, Surround, Tegra, Tegra NOTE, TegraZone, Tesla, The Way It's Meant to be Played, TWIMTBP, ULMB, vGPU and Vibrante are trademarks and/or registered trademarks of NVIDIA Corporation in the U.S. and/or other countries. Other company and product names may be trademarks of the respective companies with which they are associated.


AMD, AMD Radeon, AMD Radeon Logo is a trademark (or registered trademark) of Advanced Micro Devices (AMD).

Microsoft, Windows, Windows logo is a trademark (or registered trademark) of Microsoft.

All companies mentioned are not affiliated with Exist in Sound.


(Exist in Sound) uses Unreal Engine. Unreal is a trademark or registered trademark of Epic Games, Inc. in the United States of America and elsewhere. Unreal Engine, Copyright 1998, 2024, Epic Games, Inc. All rights reserved.


2024 Exist in Sound & logos are protected trademarks.

 

2 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page