top of page

rtistintervju: Jaymee Miller | Elektronisk musikproducentBerätta om ett projekt du arbetat med som du är särskilt stolt över?  Jag har varit med i Nature One-festivalen sedan förra året. Det är ett väldigt speciellt projekt för mig, och jag är hedrad över att få vara en del av en så stor festival. Vi planerar redan årets version. Förra året producerade jag hela invigningsceremonin för hela festivalen, och skapade DJ Intros för DJs som: Tchami, Nervo, Paul Van Dyk och många fler.  Vilken är den största missuppfattningen om musikproduktion?  Att du behöver kunna musikteori och att du måste vara utbildad musiker för att vara en stor producent. Trots att jag studerade musik har jag många vänner som inte gick i någon musikskola och är fantastiska producenter. Skapa bara det du älskar och var original.  Hur skulle du beskriva din trancestil?  Min stil känns som när man kombinerar melodiska houselåtar med signaturtrancemelodier. Något nytt och fräscht. Vilken typ av musik brukar du producera? Vanligtvis trance, progressiv house, melodisk house.


Analogt eller digitalt och varför?  Jag älskar analog, men samtidigt kan det ha en hel del negativ inverkan om man använder det fel. Men eftersom jag köpte min första analog kan jag inte gå tillbaka. :D  Vad gillar du mest med produktion av trancemusik?  Jag skulle säga att trance är en av de bästa musikslagen för att överföra dina känslor till dina låtar. Jag har lätt för att dela mina tankar och min kamp med trancegemenskapen genom trancemusik.  Hur länge har du gjort musik?  I år är det 12 år sedan jag öppnade min första session i Ableton. Det känns som igår.

Vad är din typiska arbetsprocess?  Från mitt tidiga tiggeri har jag kämpat för att göra musik, för att avsluta den. Jag har hittat en fuskkod som fungerar för mig. Jag måste göra minst en låt i veckan, för att träna mig själv och min hjärna att skapa även från ingenting är något som jag måste göra. Det behöver inte göras på en vecka, men jag lovade mig själv att åtminstone starta en idé som kan utvecklas till hela spåret.  Berätta för oss om din studiouppsättning.  Jag använder Focals Trio 6 som mina huvudsakliga studiomonitorer, tillsammans med UAD Apollo Interface. Jag har några analoga kompressorer från WARM AUDIO och jag använder Apple Macbook Pro.

Kan du dela med dig av ett musikproduktionstips?  Istället för 5 lager för att skapa ett ljud, försök att arbeta på bara ett och få det att låta bra. Överdriv inte saker.  Vilka andra musiker eller musikproffs inspirerar dig?  Det finns flera artister som var och fortfarande är ett stort inflytande i min karriär, och varje enskild är från en annan musikstil. Jag älskar Coldplay, John Mayer, Dubvision, Deadmau5, Metrik och många fler

 

Jaymee es un productor musical de 26 años de Eslovaquia. Comenzó a producir música cuando tenía 17 años.

Sus temas son muy melódicos y emotivos. ¡Jaymee también hace discos trance y progresivos muy poderosos que aún están por venir!

Jaymee siempre estuvo involucrado con la música desde que era joven. Cuando tenía 8 años, empezó a tocar el piano en la iglesia. Más tarde decidió pasarse a la guitarra, la batería y el canto.

Unos años más tarde, Jaymee decidió estudiar en el Conservatorio JL Bell en Eslovaquia.

Durante la escuela, Jaymee ya tocaba en bares y clubes locales. Decidió no ir a la universidad, sino perseguir sus sueños.

Después de años de producir para sí mismo, en 2021 finalmente decidió comenzar a lanzar canciones y compartirlas con la audiencia.


JAYMEE MILLER ALSO AVAILABLE ON:

Progressive Vibes Music

RaveUp

UPlay Records


SOCIALS:

INSTAGRAM EXIST IN SOUND TEAM WELCOMES JAYMEE MILLER TO THE LABEL!

DEBUT RELEASE DROPS SOON!


 

Tranceplayer®

First Person Media Player (FPMP) ASCAP Licensed

Digital Concert Space (DCS)

Includes Audio live stream capability.

Powered by the Exist API & Unreal Engine

Developed by Leka Studios, Sweden Tranceplayer® Lite Available here ESRB Rated E for Everyone

DIRECT DOWNLOAD Windows Version. Click Below for Zipped file. 
Minimum System Requirements:

OS: Windows 10/11 64-bit

CPU: Quad-core Intel / AMD @ 2.5+ GHz

RAM: 8 GB, Recommended 64 GB

GPU: NVIDIA GeForce 470 GTX / AMD Radeon 6870 HD series

Video Card/DirectX Version: DX11 or DX 12 compatible

Size: 1GB


Recommended System Requirements:

OS: Windows 10/11 64-bit

CPU: Six-Core Xeon E5-2643 @ 3.4GHz

RAM: 64 GB RAM / 256 GB SSD (OS Drive)

GPU: NVIDIA GeForce GTX 970

Size: 1GB 

NVIDIA, the NVIDIA logo, 3D Play, 3D Vision, 3D Vision Pro, 4-Plus-1, APEX, CUDA, Dabbler, DirectStylus, DirectTouch, FX Composer, GameStream, Geared For Gaming, GeForce, GeForce Experience, GeForce GTX, GPUDirect, G-SYNC, GRID LINK, GRID vGPU, GRID VGX, IceClear, ICERA, Iray, Jetson, Kepler, Made To Game, Maximus, mental ray, NSIST on NVIDIA, nTersect, NVIDIA AutoWorks, NVIDIA BATTERY BOOST, NVIDIA Business Platform, NVIDIA GameWorks, NVIDIA GPU BOOST, NVIDIA GRID, NVIDIA GRID vGPU, NVIDIA G-SYNC, NVIDIA IndeX, NVIDIA Maximus, NVIDIA Maxwell, NVIDIA nForce, NVIDIA PartnerForce, NVIDIA PureAudio, NVIDIA Scene Graph, NVIDIA SHIELD, NVIDIA SLI Ready, NVIDIA Slide Cover, NVIDIA TXAA, nView, NVLINK, NVS, Optimus, OptiX, Pascal, PGI, PGI Visual Fortran, PhysX, Quadro, Quadro Experience, RealityServer, SceniX, Shadowplay, SHIELD, SLI, SLI-Ready, Surround, Tegra, Tegra NOTE, TegraZone, Tesla, The Way It's Meant to be Played, TWIMTBP, ULMB, vGPU and Vibrante are trademarks and/or registered trademarks of NVIDIA Corporation in the U.S. and/or other countries. Other company and product names may be trademarks of the respective companies with which they are associated.


AMD, AMD Radeon, AMD Radeon Logo is a trademark (or registered trademark) of Advanced Micro Devices (AMD).

Microsoft, Windows, Windows logo is a trademark (or registered trademark) of Microsoft.

All companies mentioned are not affiliated with Exist in Sound.


(Exist in Sound) uses Unreal Engine. Unreal is a trademark or registered trademark of Epic Games, Inc. in the United States of America and elsewhere. Unreal Engine, Copyright 1998, 2024, Epic Games, Inc. All rights reserved.


2024 Exist in Sound & logos are protected trademarks.

 

37 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page